Jouw Welzijn
onze zorg!

Zoekveld

Maatregelen corona

De wereldwijde uitbraak van de corona-epidemie stelt ons als woonzorgcentrum voor ongeziene uitdagingen. Onze bewoners behoren tot de meest kwetsbare doelgroep, dus wordt alles in het werk gesteld om besmettingen te voorkomen. Om die reden hangt de toegankelijkheid van het woonzorgcentrum af van de situatie en (lokale) besmettingsgraad.

Wanneer er geen besmettingen zijn in het woonzorgcentrum of in de gemeente, is het woonzorgcentrum in principe vrij toegankelijk. Iedereen die het woonzorgcentrum betreedt, dient aan volgende voorwaarden te voldoen:

  • Wie het woonzorgcentrum binnenkomt, draagt verplicht een mondmasker, in de gang én op de kamers.
  • Bij het binnenkomen zal gevraagd worden om de handen te ontsmetten. Voor professionele contacten (artsen, hulpverleners, vertegenwoordigers etc.) is er bij de inkom een logboek voorzien om gegevens achter te laten. Voor bezoekers van onze bewoners gebeurt de registratie op de kamer, waar een formulier beschikbaar is.
  • Elke kamer is voorzien van handontsmetting, dus bij het betreden van een kamer dienen handen ontsmet te worden. 
  • Wie zich ziek voelt of symptomen vertoont die zouden kunnen wijzen op een besmetting, wordt gevraagd niet langs te komen.

Het woonzorgcentrum is een collectief woongebeuren dus we proberen hierbij rekening te houden met de wensen en noden van alle verschillende bewoners en familieleden. Het spreekt voor zich dat we ons best doen om een goed evenwicht te vinden tussen de nodige voorzorgen om onze bewoners van het virus te vrijwaren, en het mentale welbevinden van onze bewoners.

Bezoekregeling

Op dit moment is er vrij bezoek mogelijk, mits het in acht nemen van de voorzorgsmaatrgelen. 

Er kunnen (omwille van de beperkte ruimte) per kamer slechts 2 bezoekers tegelijkertijd op bezoek komen.  Bij voorkeur geen kinderen jonger dan 12. Indien ze toch meekomen, vragen we ook dat zij een mondmasker dragen, handen ontsmetten en niet rondlopen in de gangen / leefruimte. 

Bar

De bar is opnieuw dagelijks geopend van 14u30 tot 18u. Hierbij gelden de horecamaatregelen, waaronder anderhalve meter afstand tussen de tafels, zittend consumeren, enz. Reserveren is niet verplicht, maar tafels worden toegewezen al naargelang beschikbaarheid. 

We rekenen op ieders verantwoordelijkheid

Voor meer informatie, neem contact op via e-mail (wzc.hofterveldeken@lebbeke.be) of telefonisch (052 469 160). 

 

Share/Save